Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.03.2005 г.
Вторият булдозер “DRESSTA” пристигна на рудник “Тева”
Започва кампания за борба с туберкулозата
Нови показатели за суровото мляко
Лични лекари бъркат туберкулозата с пневмония
Вторият булдозер “DRESSTA” пристигна на рудник “Тева”
Любомира ПЕЛОВА
   Прокуристът на пернишкото въгледобивно дружество “Мини открит въгледобив” ЕАД Божидар Живков разби вчера бутилка шампанско в ножа на новия булдозер “DRESSTA”. Той е вторият от този тип, получен в рамките на по-малко от месец. Първата машина вече работи на рудник “Република”. Новият булдозер ще се използва в района на рудник “Тева”. С него ще работят двама от най-опитните булдозеристи - Стоил Арнаудов , който има зад гърба си 30 години стаж и колегата му Емил Серафимов.Той е булдозерист вече девет години. 660 000 лв е стойността на двете на машини. Те са високопроизводителни, изключително подходящи за условията на открития въгледобив в Перник, икономични и надеждни, поясниха специалистите от дружеството. Булдозерите са сред 60-те, които американската фирма е доставила за въгледобивните дружества в България. Всяка от новите машини, които вече работят в Перник, замества минимум три от старите булдозери. Това няма да е последната нова техника, която влиза в дружеството, заяви зам.-изпълнителният директор инж. Алекси Алексиев. До края на годината в дружеството ще бъдат инвестирани около 2 милиона лева за модерно въгледобивно оборудване. Предстои покупката на още два нови багера и два булдозера.
Според зам.-изпълнителния директор инж.Алексиев, инвестиците се оправдават от резултатите, получени от октомври 2004 година насам, когато “Мини открит въгледобив” бяха приватизирани. Месечно тук се изкопават над 100 000 т. Само от началото на 2005 година тук са добити 255 000 т въглища, което в проценти представлява 100,5 на сто изпълнение на плануваното количество. В откривката са изкопани 1 410 000 кубика. Това е 99 процента изпълнение на плана. Не надскочихме 100-те процента само заради минусовите температури в края на януари, когато това направи работата ни невъзможна, поясни инж.Алексиев. Такива резултати мината не е имала от 1998 година насам. 233 000 т са подадени на пернишката “Топлофикация”, което означава 104 процента от фиксираното в договора количество. Изоставане има само по отношение на предвидените количества за ТЕЦ “Бобов дол”. Само 28 000 т -60 процента от договорените количества са експедирани за централата, но изоставането там не е по вина на пернишкото въгледобивно дружество . През въпросния период целият състав на мината работи изключително отговорно.
1320 човека работят в момента в пернишкото дружество “Мини открит въгледобив” ЕАД. Около 360 лв е средната работна заплата там.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система