Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.04.2005 г.
Двойният убиец от Рудничар застрелял жена и син от ревност
Над половин милион идва заради наводненията
Роми обстрелват влаковете за столицата
Двойният убиец от Рудничар застрелял жена и син от ревност
Любомира ПЕЛОВА
   Делото срещу двойният убиец от пернишкия квартал “Рудничар” -58-годишният Радослав Димитров, бе подновено вчера в Пернишкия окръжен съд. Срещу него е повдигнато обвинение за умишлено отнет живот на повече от едно лице.
Трагедията се разигра на 1 юли 2004 година, когато от ревност Радослав застреля с незаконно притежавана ловна пушка 56-годишната си съпруга Людмила и 38-годишния си син Веско.
Убиецът обичал и болезнено ревнувал съпругата си. Пред съда вчера той повече от час със спокоен глас разказваше за началото на връзката му с разстреляната Людмила- тя била първата му любов, която срещнал още на 17 години. По-късно станали семейство, родили им се и двама сина- убитият Веско и по-малкият, кръстен на баща си - Радослав. Според Димитров, жена му му изневерявала още от първите месеци на брака. Между тях многократно имало обяснения, извинения и историите всеки път започвали отново. “Услужливи” приятели и съседи информирали Радослав за похожденията на жена му. През 2000-та година той дори наел момиче да следи кога и с кого се среща жена му. Напрежението между двамата се нажежило до нетърпимост ,след като в началото на миналата година той научил, че има 30-годишен любовник, по-малък с осем години дори от първородния му син. Пред разширения съдебен състав вчера обвиняемият твърдеше, че имал безспорни доказателства за връзката. Искал дори да се срещне със съпругата на младия любовник, за да решат двамата какво да правят. Идеята не се осъществила, но съществуването й бе потвърдено и от свидетел по делото. Именно тази връзка е лежала в основата на неистовата ревност, довела и до изстрелите в къщата на по-големия син, отнели неговия живот и живота на майка му. Месец преди фаталния 1 юли обаче Радослав пребил жестоко жена си и по съвет на децата си тя избягала при сестра си в Бургас. Върнала се в края на юни и се настанила при Веско, напускайки дома на съпруга си в кв.”Димова махала”. Замисляла дори да замине за Гърция да поработи докато се успокоят страстите и да вземе окончателно решение за по-нататъшната съдба на семейството. Междувременно Радослав също дошъл да живее в къщата в Рудничар. Помещенията, които той обитавал, били с отделен вход.
Нищо не предвещавало кървавата драма на 1 юли. Към 8-8,30 часа сутринта Димитров звъннал на вратата на Веско и поискал цигара от жена си. Два часа по-късно той нахълтал с пушка в жилището. Людмила, викайки за помощ, хукнала към кухнята, където спели Веско и приятелката му Мариела. След нея влетял Радослав и стрелял. Първият заряд улучил жена му, вторият отнесъл половината череп на скочилия от леглото Веско, който закрил с тялото си Мариела.
Обезоръжен от малкия син, двойният убиец се върнал в своята част от жилището и се опитал да се самоубие, прерязвайки гърлото си с кухненски нож.
Пред съда вчера дадоха показания и близки приятели и съседи на Димитров, според които дълги години семейството било за пример - явно драмата се е разигравала зад четирите стени на дома, скрита от очите на хората. За самия Радослав те твърдяха, че бил работлив мъж, който от години издържал всички, ходел дори на гурбет в чужбина, за да просперира домочадието му. Нито един от свидетелите обаче не даде показания за похожденията на застреляната Людмила.
Освен балистичната и съдебно-медицинската експертиза, вчера съдебният състав изслуша и заключението на медиците от специализираната клиника на 4-ти километър в столичната “Св.Наум”. Според специалистите, 58-годишният Радослав
Димитров бил с повишена чувствителност, по-бавно преодолявал конфликтните ситуации, по-трудно преодолявал гнева, засилен и от обстоятелството, че е имал предварителна негативна нагласа към големия си син, който заедно с приятелката си и всички останали членове на семейството разчитал основно на издръжката на Димитров. Обвиняемият обаче не страда от писхично заболяване, състоянието му не може да бъде определено като болестно и той е в състояние да носи отговорност за извършеното жестоко престъпление.
За убийство в състояние на силно раздразнение по отношение на съпругата Людмила и случайно убийство на сина Веско пледираше вчера защитата на Димитров. Окръжният прокурор Пламен Найденов обаче отстоява тезата за умишлено убийство. Присъдата на 58-годишният Радослав, отнел два човешки живота ще стане ясна утре, в 11 часа. Ако съдебният състав приеме, че става дума за умишлено убийство на повече от един човек, Димитров може да отнесе и доживотна присъда.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система