Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.04.2005 г.
Гледат мярката за неотклонение на изнудвача Рашо Кърпата
Пак ще съдят Ники Пора, сега за грабеж при опасен рецидив
Три години отива зад решетките измамник
Гледат мярката за неотклонение на изнудвача Рашо Кърпата
Любомира ПЕЛОВА
   Днес пернишките съдебни магистрати ще гледат делото за мярката за неотклонение на задържаните при спецакция миналата седмица рекетьори Рангел Рангелов и Венцислав Иванов. В петък арестът им бе продължен със 72 часа.
Рашо и съучастника му бяха закопчани при зрелищна акция, пред очите на десетки жители на кв.Мошино в момент , в който получаваха от изнудван перничанин 500 лв предварително белязани банкноти. Заедно с тях в полицейския капан попадна и младо момиче, гравитирало около рекетьорите. По-късно бе уточнено, че то няма нищо със случая и бе освободено.
Според директорът на РДВР в Перник полк.Тодор Илиев, закопчаните са част от мощна банда, занимавала се с изнудване и рекет. Рангелов и Иванов били наблюдавани от антимафиотите повече от месец преди акцията. В ареста те влязоха след сигнал от подложен на изнудване перничанин, от когото били поискани 2000 лв, които уж дължал на трето лице.
За Рангелов се знае, че е бивш дуждист, гравитирал около силовите групировки СИК и ВИС. Бил е охрана на Илиян Варсанов. След як побой, нанесен му от подземния бос Кирил Киров - Японеца, се връща в Перник и започва да събира около себе си своя банда, занимаваща се със събирането на борчове, които облагал с допълнителна лихва. През 2004 година Кърпата бе заподозрян за магистрален грабеж на италиански гражданин. При обиск в дома му бяха открити маска с прорези за очите, калъф от пистолет и нож.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система