Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.04.2005 г.
Разбиха банда, изработвала и пласирала фалшиви документи
Управител обжалва заповед на кмета
Перничани искат лекари и зъболекари в училищата
Разбиха банда, изработвала и пласирала фалшиви документи
Ели СТОИЧКОВА
   Разбиха организирана престъпна група в Перник, занимавала се с изготвяне на фалшиви документи, съобщиха от МВР. Арестувани са четирима перничани, които са изработвали фалшиви документи за самоличност, регистрационни талони за автомобили и свидетелства за управление на МПС. В спецоперацията са участвали служители на Регионалното звено “Борба с организираната престъпност” в Перник, както и униформени служители от СДВР и Националната служба “Борба с организираната престъпност”. Акцията е проведена под ръководството на главния секретар на МВР ген. лейт. Бойко Борисов.
В ареста на МВР са 40-годишният Валери В., Емил Г. /43 г./, Николай В. /34 г./ и Кирил К. /29 г./. Претърсени са и жилищата им, откъдето са конфискувани уличаващи ги предмети и документи и валута.
В дома на Валери В. са открити и иззети 8 CD-R, две дискети, 2 печата, SIM-карта, 16 листа от разпечатка на мобилен телефон, 13 банкноти с номинал 100 евро, 7 банкноти по 200 евро и 4 банкноти по 500 евро. От тома на Емил Г. е конфискуван фалшифициран австрийски паспорт, издаден на името на румънски гражданин. В апартамента на Николай В. са намерени и иззети компютърна конфигурация, състояща се от компютър, скенер, принтер, 40 броя оптични носители - CDR. Открити са заготовки за предпечатна подготовка на документи за самоличност, регистрационни талони за автомобили и свидетелства за правоуправление на МПС. Има още данни и снимки на лица, пожелали да си закупят фалшиви документи. От дома на Кирил К. са иззети 59 оптични носителя CDR, ламиниращо устройство, модел ЕZ-4, кутия с фолио за ламиниране с дебелина 125 микрона, 100 листа фолио и един факс - модем.
Според първоначалната информация Николай е получавал поръчките и парите за изготвянето на фалшивите документи, а Кирил е бил техническото лице, което е изготвяло ментетата. При направената допълнителна справка става ясно, че Емил Г. е криминално проявен, осъждан за кражба и използване на фалшив документ. Заради последното има наложена условна присъда от 4 месеца лишаване от свобода. Николай В. също фигурира в регистрите на МВР. Срещу него има образувани дознания за кражби на автомобили. Кирил К. също е регистриран за кражби на автомобили и вече има осъдителна присъда за това.
По случая е образувано дознание, продължава работата на служителите на Регионалното звено “Борба с организираната престъпност”. Вчерашната акция в Перник е продължение на операция “Спектър”, която завчера бе проведена на територията на Хасково и Кърджали. Операция “Спектър” се провежда в тясното сътрудничество с офиса на ФБР в София, германските и френските служби.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система