Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 19.05.2005 г.
Близо тон незаконнен алкохол иззет от цех в Брезник
“На добър час!” пожела кметът на зрелостниците
“Коалиция за България” се регистрира първа за изборите
Близо тон незаконнен алкохол иззет от цех в Брезник
Ели СТОИЧКОВА, Любомира ПЕЛОВА
   Нова успешна акция срещу производители и разпространители на фалшив алкохол реализираха завчера служителите от Регионалното звено “Борба с организираната престъпност” в Перник. Този път те разбиха нелегален цех за незаконно бутилиране на спиртни напитки. Това стана само седмица, след като от склад за търговия на едро в Перник бяха конфискувани повече от три тона фалшива ракия.
Акцията на 17 май е извършена в частен имот в Брезник от ромска фамилия от Панагюрище, която която легитимирала съществуването си с изкупуване на стъклен амбалаж. Цехът за бутилиране на алкохола, пристигащ в туби от по пет литра е работел предимно нощем. РЗ БОП е разполагал с предварителна информация за незаконната дейност, разавивана в съборетината и от 3-4 дни е бил поставил под наблюдение имота. Мястото е много добре подбрано - то е в края на отдалечена на повече от километър от града махала. До нелегалния цех се стига единствено по черния път към градското сметище, движението по който е почти нулево. Акцията завчера започнала към 21,30 часа, към 23,30 часа бил задържан и пристигналият с близо тон незаконно произведени ракия , водка, мастика и други спиртни напитки камион, съобщи на специална пресконференция в Брезник шефът на антимафиотите майор Роберт Петров. Алкохолът е бутилиран от три-четири местни жени. При обиска са намерени и ииззети 184 туби от по 5 литра, пълни с напитки без бандерол. Общото количество на конфискуваната ракия е 920 литра. В склада вчера бяха останали стекове празни стъклени шишета и десетина други с бяло вино. То не е иззето, тъй като не е акцизна стока, поясни майор Петров. Според антимафиотите твърдият алакохол, иззет в Брезник, също идва от нелегалният производител от направлението Сандаски и Петрич. За резултатите от акцията в нашия регион отново е уведомена РДВР- Благоевград.
По случая са арестувани трима души - В. Т. Ч. /24 г./ от Панагюрище, Т. В. Ч. /44 г./ от Брезник и П. Ц. Г. /41 г./ от София. Първите двама са син и баща. Всички задържани са родом от Панагюрище, но имат различни адресни регистрации. Органите на реда ги наблюдават от години. През 2003 година, пак за разфасоването и търговията с нелегален алкохол, те са били задържани, образувано е било бързо полицейско производство и са наказани с глоба. Цехът е бил закрит. Сега тепъръва ще бъде изяснено кога точно е възобновил дейността си. Тройката явно разполага със сигурен пазар, на който пласира “стоката”. Намереното надмина очакванията ни, то се оказа два пъти повече от количеството, което предполагахме, че се намира в цеха, заяви майор Петров. Вероятно и абитуриентските празненства са си казали думата за оживения алъш-вериш. Арестуваните ще бъдат подведени под отговорност по чл. 234, ал. 1 и 2, които касаят производството и разпространението на фалшив алкохол. Виновните лица могат да отнесат до 5 години затвор.
Подобна успешна акция РЗ БОП реализира в Перник на 11 май в склад за търговия на едро, съобственост на Р. Р. /38 г./. Тогава бяха конфискувани над три тона алкохол без бандероли или с нередовен бандерол. Ракията е била доставяна в Перник с камион “ИФА”. Ден по-късно полицията откри цял боен арсенал в дома на Р. Р. След 24-часово задържане търговецът е освободен, съобщи шефът на РЗ БОП.
Прокуратурата и следствието сега имат думата за определянето на мярката за неотклонение, която ще бъде наложена панагюрската ромска фамилия, развивала аналогичен незаконен бизнес.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система