Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.05.2005 г.
Кандидат-депутат и зам.-кмет взели подкуп от 1 500 лева?
Радомирски съветници не дават на концесия местните кариери
Нова организация ще се грижи за правата на ромите
Кандидат-депутат и зам.-кмет взели подкуп от 1 500 лева?
Любомира ПЕЛОВА
   Скандал за подкуп, поискан от пернишки висш общински служител, в който бе намесен и областният лидер на “Българска социалдемокрация” Велко Горолов, втори в кандидат-депутатската листа на Коалиция на розата, гръмна в петък. Според информация, изтекла от столичната следствена служба, зам.-кметът е поискал 1 500 лв. от частен превозвач, обслужващ линиите София -Кладница и общински транспортни линии, за да продължи спокойно работата си по тях. Рекетът е бил системен, от месеци собственикът на транспортната фирма е бил изнудван и плащал суха пара, за да няма проблеми. При поредния натиск, оказан върху него за пари, превозвачът се оплакал в ДНСП.
В тъжбата той посочил къде и кога ще се състои поредната среща за предаване на парите. Банкнотите били предварително белязани.
Според информацията от столицата, акцията е разработена от икономическото направление на софийската следствена служба и ДНСП. Висшият общински служител и кандидат-депутатът са задържани в момента, в който е бил получаван подкупът. Според следователите, Горолов се е представител на частна фирма и е бил посредник по сделката.
Тъй като като кандидат-депутат се ползва с имунитет и не може да бъде задържан и да му бъде повдигано обвинение, е бил разпитан само като свидетел, след което бил освободен. Пред следователите той е разказал различна версия по случая.
Общинарят е задържан в столичното следствие. До вчера той все още не беше освободен.
В петък в публичното пространство се спрягаше името и на шефа на ДАИ Никола Караджов. Според следователите обаче, той няма абсолютно никакво отношение към скандала, дори в деня на акцията е бил в отпуск. Потърпевшият също категорично отхвърля участието на шефа на ДАИ в нелицеприятната история.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система