Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.06.2005 г.
Коалиция за България спечели три мандата в Пернишко
Без проблеми в изборния ден
Клошар изрови кашон с бойни муниции
Коалиция за България спечели три мандата в Пернишко
Юлия КУЛИНСКА
   Ангел Найденов, инж. Ненко Темелков и Росица Янакиева по предварителни данни на ЦИК са народните представители от “Коалиция за България” от Пернишки регион, съобщи вчера на пресконференция лидерът инж. Ненко Темелков. Ние оценяваме представянето на нашата коалиция в Пернишко като отлично. Това е победа, която чакахме от 11 години. За последно БСП и коалиция спечели изборите през 1994 година с три мандата, но тогава тази победа беше при 123 мандата общо. Сега от 83 депутати за “Коалиция за България” Пернишки район има отново трима. В голяма степен този добър резултат се дължи на няколко фактора-на изключително добрия подбор на кандидатите за народни представители, начело с водача Ангел Найденов, на протичащите все по-усилени консолидационни процеси в БСП на територията на област Перник и на неубедителното представяне на ОДС и НДСВ.
Особено радостно е, че цялата област е червена. Резултатите за Перник след преизчисленията от ЦИК по системата “О, Донт”, които показват, че “Коалиция за България” има 41,34 %, НДСВ-27,25 % и ОДС-12,44 %. Въз основа на това ние казваме, че мандатите се разпределят 3:2 за нашата коалиция. В Радомир резултатите са - за “Коалиция за България”- 40,62 на сто, за НДСВ-23,6 на сто и за ОДС-9,06 на сто. В Ковачевци за червената коалиция са дали гласа си 57,28 на сто от избирателите, за НДСВ-13,1 на сто и за ОДС-8,6 на сто. В Община Трън “Коалиция за България” печели 57,77 на сто от гласовете, НДСВ-18,94 на сто и ОДС-7,25 на сто. За червените в Община Земен са гласували 45 на сто, за НДСВ-12,52 на сто и за ОДС-21,1 на сто. В Община Брезник процентът на избирателите, дали вота си за “Коалиция за България” е 45,17%, за НДСВ-29,14%, а за синята коалиция гласовете са 8,7 на сто. В Община Перник червените са спечелили 34,05 на сто от гласовете на избирателите, жълтите-25,79 на сто, а сините- 11,81 на сто.
Особено показателни са резултатите в селата в Община Перник, които имат сини кметове. Така, например, в Драгичево “Коалиция за България” печели 28 %, а ОДС-4,7%. В Кладница нашата коалиция взема 41 на сто от гласовете, докато ОДС печели само 16 на сто. Особено сме горди с резултатите от Батановци. Там ние вземаме 42 на сто, а сините-7,30 на сто от гласовете.
Считам, че ние водихме една от най-толерантните кампании-позитивна като цяло, с нито един компромат, с нито една атака към другите опоненти, не пуснахме нито един клип, с който да окарикатуряваме кандидатите за народни представители. Други политически сили си позволиха подобно нещо. Ние водихме кампания на борба на идеи и на борба на личности. Други политически сили водиха кампания на раздаване на парични знаци. За това “Коалиция за България” сигнализира многократно ЦИК и РИК и ние очакваме писмен отговор на жалбите ни, обясни инж. Темелков.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система