Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.06.2005 г.
Вчера Перник остана часове без тролейбусен транспорт
“В и К” ще пуска помпена станция в кв. Могиличе
Агонията на ФК “Миньор” се удължава със седмица
Вчера Перник остана часове без тролейбусен транспорт
Любомира ПЕЛОВА
   От вчера перничани разчитат само на автобусните и таксиметровите превози, след като в 15,30 часа “Електроразпределение” дръпна шалтера на “Тролейбусни превози”. Управителят на дружеството инж.Тодор Цветанов поясни, че драстичната наказателна санкция, от която патят пътниците, е заради спора около отработената ел.енергия. Борчът по нея към енергийното дружество е около 490 000 лв. Спорно е дали я дължим, след като подобен род енергия има и в БДЖ, но за нея превозвачът не плаща. Още повече, че в нито един друг град на България, в който има тролейбусен транспорт, а това са София, Пловдив, Плевен, Пазарджик и т.н., не същестувава подобен проблем. Там ръководствата на електроразпределителните фирми нямат претенции към превозвача за отработената ел.енергия. Проблемът е само при нас, в Перник, твърди инж.Цветанов. Иначе “Тролейбусни превози” редовно си плаща консумираното активно електричество, поясни той.
Спорът за отработения ток не е от вчера. Той вече е “влизал” в кабинета на областната управа и е останал висящ. Управителят на транспортното дружество вчера е търсил и съдействието на председателя на Общинския съвет Добри Митрев. “Електроразпределение” обаче е частно дружество и общината не може да се меси в решенията му. Според инж.Цветанов има спорни пунктове и в нормативната уредба. Той вече активно търси консултации и на юристи за решаването на спорния казус.
От енергийното дружество също имат своите аргументи за взетата драстична мярка. Ръководството на “Електроразпределение” пък е в правото си да държи на своите икономически интереси и да си търси паричните постъпления.
Ситуацията изглежда патова. И докато двете фирми не намерят решение на проблема, ще патят пътниците, тъй като все пак тролеите са най-евтиният транспорт, използван предимно от пенсионери, ученици, обикновени перничани с доходи дори под средните за страната.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система