Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.07.2005 г.
България изтегля военния контингент от Ирак?
Комисия заседава на пазара
Жертвите на сексуално насилие трудно говорят за преживяното
Само една фирма продава въглища за населението
България изтегля военния контингент от Ирак?
Любомира ПЕЛОВА
   Независимо от резултата в гласуването за проектокабинета в пленарна зала, аз искам да подчертая преди всичко, че ангажиментите, които съм поел към избирателите от Пернишки регион в предизборната кампания, остават. Перник е и ще бъде мой избирателен район, с цялото внимание, което заслужават хората от цялата област и нямам намерение да прекъсвам контактите си с тях.
Ако получим необходимото ни мнозинство и аз вляза в кабинета на военния министър, веднага ще предприема незабавни действия за изтеглянето на българския военен контингент от Ирак, заяви вчера в Перник депутатът Ангел Найденов. Време е вече там да приключи българското военно участие във формата, в който досега се реализира -позиция, отстоявана от Коалиция за България още от 2004 година.
Разговори на тази тема са водени и с нашите коалиционни партньори от ДПС. Има определени военно-политически и технически срокове, свързани с изтеглянето на числения състав на батальона и техниката, които трябва да бъдат спазени. Така че реално нашите момчета могат да се върнат в България най-рано през есента, поясни кандидат-военния министър. Според него обаче това не означава оттеглянето от международната битка срещу тероризма. Не се поставят под въпрос и ангажиментите на България в процесите на следвоенно развитие в Ирак. Има различни възможности, които ще бъдат обсъдени и в правителството, и с коалиционните ни партньори, и в Народното събрание, поясни Ангелов. България би могла да помогне в конституирането на структурите в новата арабска държава, в създаването на сектори в иракската икономика, би могла да участва с военни специалисти в подготовката на иракски сили за сигурност, на новата армия и т.н.
Ако утре /днес/ парламентът гласува проектокабинет с премиер Сергей Станишев, БСП ще изпълни обещанието си да ревизира някои скандални и съмнителни приватизационни сделки на кабинета на НДСВ.
По линия на МО настояваме да не бъдат извършвани и реализирани тези дни каквито и да е разпоредителени сделки с имоти и имущество на военното министерство. Част от вече стартирали процедури за продажба и замени ще бъдат спрени.
Що се отнася до крупни проекти, свързани с модернизацията на българската армия, ще изискам обстоен доклад за степента на реализация на проектите за модернизация и прецизна експертиза за целесъобразността или приоритетността на един или друг проект. Общо 11 са проектите, които се водят като приоритетни, 4 от тях са топ-приоритети, уточни кандидат-военния министър. Според него правителството ще настоява за изработването на цялостна програма за модернизация на българската армия, която ще бъде внесена в парламента за одобрение. Тя трябва да съдържа ясните цели на модернизацията, финансовите източници и сроковете за реализация на проектите. Евентуалният кабинет на Станишев ще иска промяна и в Закона за обществените поръчки и в наредбата за сделките, свързани с отбраната и сигурността на страната, за да има прозрачност и обществен контрол.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система