Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.07.2005 г.
Транспортната схема и жегата умориха съветниците вчера
Проблемът за пазара остана висящ и вчера
Върнаха три машини от полето, били пожароопасни при работа
Предучилищните групи с безплатни учебници
Транспортната схема и жегата умориха съветниците вчера
Любомира ПЕЛОВА, Ели СТОИЧКОВА
   След осемчасово драматично заседание на местния минипарламент в Перник вчера съветниците не успяха да приемат новата транспортна схема. Докладната бе заложена в предварителния дневен ред като на 17 точка не й дойде ред за разглеждане в късния следобед. След задълбочени разисквания местните избраници успяха да уточнят състава на комисията, която ще провежда конкурсите за линиите, уточнени бяха и критериите, по които ще се прави изборът на превозвачите. За вторник следобед е предвидена нова извънредна сесия, на която докладната за новата транспортна схема ще бъде доразгледана. Вчера в заседателната зала цял ден останаха служители и работници от фирмите превозвачи.
Схемата е разработена да удовлетвори нуждата на перничани от транспортни услуги. Общинската управа има амбицията да осигури транспорт и на хората, живеещи в квартали, където досега не е имало превоз. Такива са Клепало, Варош и други, каза кметът Антоанета Георгиева. Първият революционен момент в транспортната схема е свързан с това по линия N17 да вървят само тролеи. Ако това решение влезе в сила, ще бъде нарушена досегашната схема - половината от курсовете да се изпълняват от автобусите. Така тролеите ще поемат курсовете по линиите с номера 17, 10 и 20, както и по новата линия - N 15 от Тева до спирка Метал. Това е вариантът, който ще ни успокои значително по отношение на това фирма “Тралейбусен транспорт” да се стабилизира финансово, каза кметът А. Георгиева. Тя призова общинските съветници да подкрепят предложението и им припомни, че на предишното си заседание те вече дадоха разрешение за допълнително финансиране чрез кредити, за да може да излезе от тежкото състояние. Ние трябва да му предложим и начин за формиране на приходи, каза още градоначалникът.
Тролеите остават за Перник като един от най-добрите варианти за транспортна схема, каза А. Георгиева, като се има предвид непрекъснатото нарастване на цените на горивата и фактът, че те са екологично чист транспорт. Другата идея, заложена в транспортната схема, е пускането на маршрутни таксита, както в столицата. Те ще возят, макар и на по-високи цени, жителите на кварталите Изток и Мошино. Има идея и да бъде пуснат автобус до Селищен дол. В междуградските линии сме разработвали разписанието, така че да е удобно на гражданите. Хората, които ходят на работа, трябва да стигат навреме, дори и курсовете за превозвачите да бъдат неизгодни, стана ясно още на сесията вчера. Движението на селските автобуси по вътрешно-градската магистрала е съобразено с графика на градските линии, за да не се засичат.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система