Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.08.2005 г.
Старци се млатят с бастуни след политически спор
50 хиляди застрашени от потоп, ако “Студена” прелее
Регистрацията по БУЛСТАТ преминава към Съда
Шефът на Енергото търси подкрепа от всички държавни органи
Старци се млатят с бастуни след политически спор
Зоя ИВАНОВА
   81-годишният Иван Паников е в болница със счупен крак и два шева на главата след лют политически спор с негов връстник. Скандалът станал в ранния следобяд в петък пред кафе “Орхидея” в квартал “Твърди ливади”, съобщиха от РДВР. Двамата старци първоначално си седяли кротко и спокойно обсъждали последните политически събития в страната. Разговорът им не правел впечатление с нищо на присъстващите до момента, в който за сеир на всички в кафенето двамата старци размахали люто бастуни, доказвайки по този начин силата на своята политическа пристрастност. Битката на старците с бастуните била наблюдавана безмълвно от сеирджиите наоколо докато Тимчо ударил силно по главата Иван, а след това го блъснал на земята. От удара Иван счупил крака си. Побойниците били разтървани от 61-годишен очевидец, а хората в кафето извикали Бърза помощ и Полиция. Със счупена глава и крак Иван Паников бил закаран в местната болница, а полицаите отвели Тимчо Иванов на разпит, след което го освободили. Образувано е дознание, допълват от полицията.
Очевидци на петъчния старчески бой за “партии любими” споделиха, че Тимчо не за първи път раздава “бойно правосъдие”. Преди време той се е бил със свой комшия, но не е ясно дали мотивите са били политически или съседски. Заради напредналата му възраст той не е задържан от органите на реда, а ще чака развитието на случая в домашна обстановка. За другия участник ситуацията е доста по-сериозна. Хора, които го познават твърдят, че най-вероятно ще се наложи да бъде опериран, тъй като по време на боя се е обадили и стара травма.
Подобни “политически боеве” бяха нещо обичайно в първите години на демокрацията. Тогава беше ежедневие да се чуе как братя и бащи се бият в “името на своята политическа кауза”, имаше абсурдни разводи, заради “несъответствия по партийна линия” и какво ли още не... Случаят в петък, обаче си е чист прецедент за последните години. Остава партиите, чиито застъпници са старците да им дадат по някой знак за вярност. Като компенсация за ударите от бастун..
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система