Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.08.2005 г.
Пернишки апаши оцеляха след отравяне с неизвестен газ
Идеи за сътрудничество начертаха Перник и Република Сърбия
Абонати лишени от право да коригират изравнителната сметка
Автомобил уби на място 58-годишен перничанин
Пернишки апаши оцеляха след отравяне с неизвестен газ
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишките огнеборци и колегите им от полицията спасиха живота на крадци, нагълтали се с отровни изпарения от неизвестен засега газ при опит за кражба.
Инцидентът е станал малко преди полунощ в четвъртък срещу петък, във фирма “Камет”. Двадесет и две годишният В.Е. и връстникът му К.Х. се промъкнали в района на предприятието и разхерматизирали трансформатор с намерение да измъкнат от него цветните метали и всичко, което би могло да се използва за продажба. Съоръжението не е било в експлоатация, уточняват от РДВР. Охраната на фирмата забелязали съмнителните сенки в нощния мрак и извикала полиция.
Пристигналите на местопроизшествието служители на реда обаче не могли да направят нищо, тъй като не могли да се приближат до трасформатора заради силните изпарения от него. Злополучните крадци вече били изпаднали в безпомощно състояние от отровните пари.
На помощ се притекли повиканите от полицаите огнеборци от РС ПАБ от дежурната смяна с началник старши лейтенант Методи Миланов. През много малък процеп главен сержант Йордан Симов и колегите му успели да измъкнат двамата апаши, които били откарани в безсъзнание в отделението за реанимация на многопрофилната болница “Рахила Ангелова”. До петък сутринта медиците успели да стабилизират състоянието им.
Специалистите от РДВР и РС ПАБ уточняват причините, довели до тежкото отравяне. До края на миналата седмица все още нямаше яснота за състава и вида на отровните газове, които едва не убиха двете 22-годишни момчета, както и за веществото, от което са се отделили.
По случая е образувано дознание.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система