Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.08.2005 г.
Делтапланерист загина при тренировка край Расник
Освобождават областната управа, назначават нова с конкурс
Още два микробуса пристигат в пернишките школа
Най-много дрехи събраха от БЧК
Делтапланерист загина при тренировка край Расник
Ели СТОИЧКОВА
   21-годишен делтапланерист загина при тренировъчен полет с парапланер край пернишкото село Расник в неделя, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Иван Георгиев Костов от столичния квартал Люлин се упражнявал в летене в местността “Могила” на планината Вискяр, когато станал трагичният инцидент.
Младежът се записал отскоро в столичния клуб “Синьото небе”. Два-три пъти вече е летял с парапланер край Расник, твърдят спортистите от клуб “Перник”. В неделя дошъл отново със свой приятел от София. Към 14 часа свидетелите видели, че момчето излита с парапланера. Повечето от тях останали учудени, че Иван се е хванал с ръце за апарата и висял надолу. Нямал каска и бил по сандали, което е в разрез с изискванията, твърдят пернишките спортисти. След около 300 метра полет младежът се изпуснал и паднал от височина 15-20 метра. Едно от предположенията е, че студентът е искал да изправи парапланера и не е очаквал, че той ще полети. В последния момент се е задържал за него, очаквайки, че ще успее да се приземи наблизо. За нещастие обаче са изтръпнали ръцете му и той е паднал на земята. До него паднал и летателният апарат.
Свидетелите на инцидента веднага се обадили в Центъра за спешна медицинска помощ и 10 минути по-късно на мястото е пристигнала линейка. Делтапланеристите се опитали да спасят ранения, като го носили на ръце до линейката. Те забелязали, че има фрактура на левия крак и натъртвания от лявата страна. Лекарите оказали първа помощ, но младежът починал на път за болницата.
По тялото му са открити несъвместими с живота травми. Има тежки контузии в областта на гърдите и на корема, които с острата кръвозагуба са причинили смъртта.
Местността “Могила” край Расник е изключително привлекателна за делтапланеристите. Там се провеждат, както тренировки, така и състезания. Преди години по подобен нелеп начин загина и друг спортист, който се опитал да се хване за седалката на движещ се пред него парапланер. От неделя в местността са спрени тренировките, започнал е анализ на случая. Засега специалистите смятат, че причината за злополуката е неправилното управление на парапланера.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система