Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.08.2005 г.
“Врачки” отмъкнаха пет стотака от лековерна баба
“Врачки” отмъкнаха пет стотака от лековерна баба
Ели СТОИЧКОВА
   Лековерна старица “плати” на врачки 500 лева, за да й развалят черна магия. Измамата е станала завчера следобяд в град Батановци, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов.
65-годишната жена шетала у дома си на ул. “Иван Вазов” в Батановци, когато по пътя минали две гледачки. Мургавелките започнали лукав разговор с домакинята и й обяснили, че над нея и над дома й тегне черна магия. С обигран език двете измамнички обрисували черна картина за семейството на лековерната жена и й казали, че единственият й шанс е магията да бъде развалена. Тогава потърпевшата поканила мошеничките у дома си и изразила готовност да им съдейства, за да се отърве от неволите. По указания на гледачките бабата събрала всички налични в дома си средства, като сумата наброявала 500 лева. Банкнотите били увити в кърпа, като около нея започнал ритуалът по развалянето на магията. На изпроводяк двете “гостенки” поръчали на жената да не развръзва кърпата до вечерта. 65-годишната батановчанка останала изумена, когато след няколко часа отворила пакета и установила, че той е празен. Потресената жена веднага подала жалба в местния полицейски участък, откъдето са започнали работа по изясняването на случая.
Подобни случаи не са рядкост в областта, информираха от полицията. Мургавелки шетат по радомирските села и търсят лековерни жертви, от които да изкарат лесни пари. Според специалистите хитрушите се възползват от факта, че по-голямата част от хората имат проблеми и злоупотребяват с това. Най-често жертви стават възрастните, но има случаи, в които на внушението се поддават и млади хора. Органите на реда предупреждават гражданите да не се поддават на манипулации, тъй като обикновено развалянето на магиите завършва с жалба в полицията, след като е изчезнала голяма сума пари.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система