Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.09.2005 г.
Братчета едва не се удавиха в Бушляка
Зет простреля тъща си, не я видял на двора
Скандал: Лидерите на НДСВ напуснаха царската партия
Братчета едва не се удавиха в Бушляка
Ели СТОИЧКОВА
   Две братчета едва не се удавиха в язовир Бушляка при инцидент завчера, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Децата били спасени от свои приятели и намиращи се наблизо рибари. 14-годишният Георги Петров е настанен в болница в критично състояние, а по-малкият му брат - Мишо, вече се чувства по-добре.
Инцидентът станал малко преди 19 часа. Георги и Мишо, заедно с двама свои приятели, решили да се позабавляват на неохраняемия язовир “Бушляка” край Черна гора. Те ловили риба на брега, когато една от въдиците се заплела в храстите. Двамата опитали да освободят кукичката, но потънали под водата. Според друга версия децата решили да си направят състезание по плуване, като си определили и разстоянието, което трябва да бъде изминато. По време на спринта двете братчета започнали да се давят. Георги опитал да помогне на по-малкия, но вместо това потънал още повече. Двамата им приятели започнали да викат за помощ и привлекли вниманието на намиращи се наблизо рибари. Възрастните извадили на брега двете деца и веднага започнали да им правят изкуствено дишане и други спасяващи манипулации. Обадили се и в Центъра за спешна медицинска помощ. Когато екипът на ЦСМП дошъл на мястото, и двамата вече били в съзнание и можели да дишат.
По-големият обаче бил видимо в по-тежко състояние и бил настанен в отделението по Реанимация в Многопрофилната болница за активно лечение “Рахила Ангелова”. Във вторник обаче получил тежък белодробен оток и се наложило да бъде поставен на контролно дишане. Правени са и многократни консултации със специалисти от Дихателния център в столицата, най-вероятно днес ще се наложи Георги да бъде транспортиран в София. Засега отокът е овладян. Мишо е в по-добро състояние и се намира в “Детско отделение” на пернишката болница. Оплаква се от болки в гърдите, но животът му е вън от опасност. Родителите на двете деца са разведени. Майката е на работа в Гърция. Децата живеели при баба си и дядо си в Черна гора.
Специалистите предупреждават, че сладката вода е много по-опасна за удавниците от солената. При поглъщане тя нанасяла много по-големи поражения на организма от водата на морето.
Водоемът е отдаден на “Напоителни системи” за стопанисване. Там има пазач, който събира таксите на рибарите, но спасител не е назначаван, тъй като къпането е забранено. Това е указано и с табелки край брега.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система