Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.11.2005 г.
Министърът на вътрешните работи Р. Петков пред “Съперник”
Събират данъците в кметствата
Нов случай на хепатит в Дрен
Министърът на вътрешните работи Р. Петков пред “Съперник”
   - Г-н министър, ще има ли още арести след ареста на Маргините?
- Това е въпрос, който не може да бъде коментиран емоционално.
- Подготвяте ли и други подобни разработки?
- 120 години се правят разработки с променлив успех. Не може да се счита, че такъв тип действия започват днес.
- В Перник също беше извършен показен разстрел. Ще бъдат ли установени извършителите?
- Аз много се надявам да бъдат разкрити убийствата, в това число и това в Перник. Но мисля, че е много важно сега да сме със съзнанието всеки от нас от коя страна е. Дали искаме ефективна борба с престъпността, или искаме самоцелно противопоставяне срещу ефективните мерки. През последните дни престъпността в страната е паднала с пъти. Това показва, че засиленото присъствие на органите на МВР в малките и средните населени места дава един добър резултат. И е важно ние да успеем да гарантираме едно прилично темпо, което позволява оперативният състав. Ние полагаме всички усилия. Но аз съм казвал и друг път - ние сме едно болно общество. Не може да се очаква Министерството на вътрешните работи да е единствената здрава единица. Тъй че надали състоянието ни е най-бляскаво в момента. Второ - бих искал да се разбере, че не бива да пречим на органите с тиражирането на различни версии. С изваждането на показ на работата на МВР, която е достатъчно специфична и изваждането на такъв тип работа би възпрепятствал окончателния резултат.
- Пречеше ли това изнасяне на информация?
- Определено. И в случая трябва да кажа, че специално в този случай, който е изнесен на страниците на вестниците, от МВР няма теч. По него служителите работиха от известно време и вече бяха на една сериозна висота. Течът дойде от друга страна. Но аз считам, че течът не беше нито от страна на МВР, нито от Прокуратурата, нито от Следствието или Съда. По-скоро от заинтересовани лица, които по силата на обстоятелствата и Законите на Република България имаха достъп до тези данни. Това не е в интерес на работата. Аз разбирам медиите. Медиите са прави. Те разполагат с тази информация и естествено я пускат. Но има неща, които като общество трябва да разберем, че или искаме, или не искаме да се преборим с престъпността. Аз не мисля, че един адвокат прави добра услуга на обществото и на държавата, а вероятно и на клиента си, когато използва достъпа до определена информация, за да го тиражира.
- Ще остане ли полицията на улицата?
- В тези мащаби, разбира се, че не може да се очаква от нас да седим с години на улицата. Новият Закон за МВР дава възможност за освобождаване на административни бройки за сметка на полицейски назначения и за постигане на по-пълно окомплектоване на състава, който е ежедневно на улицата.
Интервюто взе Илияна ИВАНОВА
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система