Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.12.2005 г.
Над 32 милиона лева идват за ремонт на пътища в областта
Рекорден брой катастрофи регистрирани за седмица
“Гергьовден” остава малка, но интелигентна партия
Над 32 милиона лева идват за ремонт на пътища в областта
Юлия КУЛИНСКА
   77 км и 400 метра пътища от републиканската пътна мрежа в Пернишка област ще бъдат ремонтирани, проектирани и рехабилитирани през 2006 година, каза на пресконференция вчера областният управител Иван Димитров. Те са включени в Програмата, която включва строителни работи на стойност 32 млн. и 643 хиляди лева. Проектирането е на стойност 248 хиляди лева, като включените в областната програма пътища за ремонт са предвидени и в плана на Областното пътно управление в Перник. Средствата са осигурени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Главна агенция “Пътища” и по линия на Световната банка. Пътните артерии, които се предвиждат да бъдат ремонтирани през следващата година не са пипани от 1990 година, като само на 72 км са извършени строителни работи. За да поддържаме една нормална инфраструктура на пътната мрежа ние трябва да отремонтираме годишно между 55 и 70 км от тях в областта. Общо шосетата в региона са 533 км, уточни губернаторът.
В областната програма са включени 17 отсечки, които включват Мещица - Секирица - Трън, Лобош - Земен -Калотници, Бегуновци - Доблна Секирна, Брезник - Пали лула, Елов дол - Мурено - Дивля, Вукан - Стайчовци, Бобов дол - Жедна, Драгичево - Рударци - Кладница, Радомир-Ковачевци и други.
Два моста се предвижда да бъдат построени в областта. Над река Ноевски и над река Изворска, както и ще се работи по свлачище над Калотинци, което от дълги години е основен проблем на населението.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система