Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.12.2005 г.
Фирмите за топлинно счетоводство създават напрежение
И ний сме дали нещо на Европа
243-ма прегледани безплатно в Белодробната
Фирмите за топлинно счетоводство създават напрежение
   Тримата пернишки депутати от Коалиция за България Ангел Найденов, инж.Ненко Темелков и инж.Росица Янакиева съобщиха на пресконференция в началото на седмицата, че са подготвили законопроект, с който искат фирмите за топлинно счетоводство да бъдат отстранени, а дейността им да бъде прехвърлена към топлофикационното дружество. Документът ще бъде внесен за разглеждане в пленарна зала на Народното събрание още в първите дни на идната 2006 година.
Идеята не е нова. Преди време на няколко пъти тя бе коментирана с различни представители на властта, в т.ч. и с Милко Ковачев и от пернишки журналисти. Той я отхвърли категорично с мотива, че софтуерът не е на Топлофикация, а на въпросните дружества, които монтираха и измервателните уреди в жилищата и обществените сгради. Ковачев се опита да обясни на гражданите, ползващи парно отопление, че така е редно, така е навсякъде по света...
Сега всеки абонат освен топлоенергията, която внася комфорт в дома му, плаща и различни по размер такси на т.н. топлинни счетоводители за отчитането на данните от измервателните уреди.
И тук мненията и на граждани, и на народни избраници съвпаднаха безапелационно. И двете страни смятат, че частните фирми, извършващи засичанията, са паразитни и живеят реално на гърба на държавните дружества, получавайки не само 20 процента от стойността услугата, а и по 4 лв за всеки проверен топломер, въпреки че той е собственост не на фирмата-проверителка, а на абоната на “Топлофикация”. Налице са злоупотреби от страна на топлинните счетоводители. Перничани - абонати на “Техем директ” се оплакват и от нереални сметки заради разминаването във времето, в което става отчитането на общия и индивидуалните топломери в жилищната сграда. Пред офиса на фирмата вчера вреше и кипеше от гневни абонати, които гледаха с ужас сметките, които трябваше да платят точно пред Коледа и Нова година. Това е абсолютна цифромания, бе категорична Антоанета Петрова и показа сметка от 300 лв. Перничанинът Красимир Петров пък заяви: “Това е някакъв абсурд! За три радиатора на мен ми искат 200 лв. Начислението било прогнозно, защото топломерите не са отчитани. Видях, че за кубик топла вода трябва да платя не по 7, а по 12,20 лв. Работя в ТЕЦ-а и знам, че това е просто е нереално, да не кажа невъзможно...” Гневните клиенти на въпросната фирма бяха категорични - и тя, и сродните й дружества, процъвтяващи от подобен бизнес, наистина са паразитни и са напълно излишни!
За съжаление, поне до края на този отоплителен сезон топлинните счетоводители ще продължат да ни експлоатират като дойни крави, защото договорите с тях са преподписани. Какво ще стане догодина? Стискаме палци, ние - изтерзаните абонати на “Топлофикация” , а навярно и самото топлофикационно дружество, народните избраници да проумеят колко справедлив и с изключително социално значение законопроект внасят тримата пернишки депутати и му дадат “зелена улица”. Дали обаче ще се случи това? Надеждите са малки, призна и депутатът инж.Ненко Темелков, тъй като фирмите за топлинно счетоводство, от които са пропищели не само перничани, имат създадено мощно лоби. А когато става дума не просто за пари, а за ... много пари, енергичният отпор от определени среди е повече от обясним.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система