Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.01.2006 г.
С бляскав фееричен спектакъл беше открит фестивалът
Кукери, сурвакари, бабугери прогониха злото от Перник
С бляскав фееричен спектакъл беше открит фестивалът
Станислава БОЯНОВА
   С бляскав фееричен спектакъл, огньове и илюминации бе поставено началото на 16-тия Международен фестивал на маскарадните игри. Грохота на хлопотари и чанове разтърси земята на Перник, а сурвакарският огън озари небето в петък вечерта.
Кметът на Община Перник Антоанета Георгиева приветства с добре дошли участниците и гостите на фестивала. На откриването на фестивала бе и президента на ФЕКГ барон Хенри Ван дер Кроон, който за пореден път оцени по достойнство грандиозната зрелищност на Сурва. За 8-ми път посещавам този град и съм горд, че съм отново между вас. През последните години аз се научих да се удивлявам, виждайки толкова млади хора, които участват в този фестивал, сподели още президентът на ФЕКГ.
До всички участници и гости в проявата бе прочетен и поздравителен адрес от вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин. Той заявява, че вярва в чудодейната сила на маските, които проправят пътя на доброто. След година те ще гонят лошотията не само в България, но и в обединена Европа, се казва още в поздравителния адрес.
На тържествения спектакъл пред сградата на Двореца на културата зазвуча и ситното нашенско хоро, а по-късно излезе батановската група, редом с мъжете вървяха техните деца и внуци, за да покажат, че има приемственост на традициите и тя ще пребъде. Заедно с групата от Батановци беше и едва проходилият на година и половина Илиян. Освен батановчани свои танци и ритули показаха на сцената и около запаления огън и други гости от региона и страната.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система