Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.02.2006 г.
Задържаха радомирска кримка с килограм и половина взрив
14 момичета под 16 години станаха майки през 2005-та
Фирма за закуски създадоха ученици
Задържаха радомирска кримка с килограм и половина взрив
Любомира ПЕЛОВА
   Голямо количество незаконно притежавани боеприпаси и взривни материали са иззети от пернишките антимафиоти от дома на 43-годишен криминално проявен радомирец, съобщиха от пресцентъра на РДВР.
Акцията е проведена рано сутринта в петък от екип на РЗ БОП. При обиска в жилището на криминално проявения Румен Груев са намерени и иззети 8 пресовки от по 200 гр балканит, 125 капсул-детонатора и една бойна военна димка.
Според директора на РДВР полк.Тодор Илиев, радомирецът, който официално се води безработен, отдавна е бил поставен под наблюдение от антимафиотите заради информация, че се занимава с нелегална търговия на взривни материали.
В акцията е участвал и екип на ДОТИ - София, който е иззел пресовките и капсул-детонаторите. Количеството е повече от сериозно, уточни полк.Илиев. С подобен тротилов еквивалент балканит - 1-1,5 кг, на 14 август 1997 година бе взривена триетажната масивна сграда на военния блок в Брезник, единият вход на който и до днес е необитаем, припомни шефът на РЗ БОП майор Роберт Петров. С бомби от по 400 грама тротилов еквивалент пък бяха извършени взривяванията в жилищни сгради в Перник през 2001 - 2002 година. Пресовка от 200 грама пък е достатъчна да хвърли във въздуха лек автомобил. Поне осем возила са спасени след изземването на незаконно притежаваните балканит и капсул-детонатори, поясни майор Петров.
В момента вече тече разследване откъде се е снабдил с взрива радомирецът, на кого и с каква цел го е предлагал. 43-годишният Румен Груев е съден за нанесена средна телесна повреда, за него РДВР разполага с информация, че поддържа връзки с групировки от кримиконтингента, уточни директорът на РДВР полк.Илиев. Радомирецът е задържан за 24 часа в ареста, поискано е и удължаване на мярката за неотклонение до 72 ч. Срещу него е образувано дознание по чл.339 от Наказателния кодекс за незаконно притежаване на взривни вещества и боеприпаси.
Полк.Илиев уточни, че РДВР работи изключително сериозно по всеки сигнал, който касае проблеми от този род.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система