Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.02.2006 г.
НСБОП за трети път задържа известния изнудвач Янко Ваташки
Ники Пора отива зад решетките за три години за грабеж на моб
Спря разследването за показното убийство на Тодор Мицев
НСБОП за трети път задържа известния изнудвач Янко Ваташки
   Срещу Лудия са подадени в МВР шест жалби за рекет
Антимафиоти от НСБОП за трети път през последните четири години задържаха Янко Ваташки - Лудия при спецакция в радомирското село Друган вчера, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът е арестуван от баретите в дома му в селото. Срещу него е образувано полицейско дознание като участник в организирана престъпна група, която е изнудвала пернишки и радомирски бизнесмени. Заедно с него е задържан и А. Д. - негов съучастник в престъпната дейност.
Ваташки е под домашен арест за предишен случай на изнудване, регистриран в началото на 2005 г. Лудия и групата му тогава рекетираха няколко бизнесмени за десетки хиляди лева. Срещу него тече и дело за отвличане на сирийски гражданин през лятото на 2002 г. От близките на чужденеца тогава са поискани 20 000 долара. След като е задържан през юли същата година, Лудия изкара в арестантска килия до края на 2004 г., когато бе пуснат под подписка. Веднага след това той отново събра групата за изнудвания. Сумите, които иска са големи, рекетът винаги е съпроводен със заплаха за побой и убийство. Обикновено не участва директно в “акциите”, а използва свои хора. В един от случаите на изнудване на хасковски бизнесмен обаче, той лично се закани, че ще го ликвидира. “Лудия” беше задържан за втори път на 28 януари 2005 г. от служители на НСБОП, съобщиха вчера от службата.
След като съдът промени мярката от задържане под стража в домашен арест в края на септември, миналата година, Янко Ваташки веднага организира и започва да ръководи група от шестима, които системно изнудват, рекетират, събират дългове и се занимават с трафик на момичета. Той вербувал младите мъже от региона, повечето криминално проявени, които принуждавал да работят за него срещу обещания за голям съвместен бизнес. От октомври 2005 година досега в МВР са постъпили шест жалби от бизнесмени от среден и дребен мащаб от пернишки и радомирски район, които са пострадали от групата на Лудия.
Ваташки изпращал “подчинените” си при набелязаните жертви, като им искал месечни отчисления между 1000 и 5000 лв. В случай, че те не били изплащани в срок, той започвал да ги заплашва. Двама души вече са получили сериозни заплахи за живота си. На още трима ресторантьори от Радомир той изпратил хора от групата си, които за назидание изпотрошили инвентара.
До момента на Ваташки е била наложена мярка “домашен арест”. Свидетели обаче твърдят, че той често нарушавал мярката и бил засичан в известни столични заведения. По време на пировете организирал побои. С жестокостта си се славел и в радомирския район, като често заплашвал със саморазправа и убийства обикновени граждани. От началото на 90-те години Лудия и организираните от него групи за изнудване, рекет и грабежи работели в Чехия и Унгария. Няколко пъти рекетьорът излежава присъди в български и чешки затвори, съобщават от НСБОП.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система