Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.05.2006 г.
6-годишни бягат от детска градина
Клуб опазва историческото наследство
6-годишни бягат от детска градина
Илияна ИВАНОВА
   6-годишни бегълци от детска градина в Изток се разходиха нелегално от най-големия квартал в Перник до село Драгичево и се върнаха обратно в понеделник следобед, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Децата изчезнали тайно от забавачката и поели по туристическите пътеки. След като учителките претърсили сградата и не ги открили, от ръководството на детската градина вдигнали на крак цялата пернишка полиция. Децата незабавно били обявени за местно и национално издирване. Намерени били няколко часа по-късно.
Двете момченца били записани в подготвителната група на 11 Обединено детско заведение в Изток. В понеделник на обяд, както обикновено учителките приготвили децата от подготвителната група да легнат да спят. След като всички се успокоили, възпитателките излезнали от стаята. Точно тогава двамата немирници решили да се измъкнат по терлички от забавачката. Докато другите спели, момченцата поели към стадиона и оттам през горичката - към Драгичево. Те изминали шестте километра до селото и след като се изморили достатъчно, решили да се върнат обратно.
Бягството било разкрито след 14.30 часа, когато учителките проверили как са спящите деца. Те с ужас открили, че две от креватчетата са празни. Целият екип на детската градина се включил в претърсването на стаите, помещенията и двора. В 14.45 часа подали сигнал и в оперативната дежурна част на Второ Районно полицейско управление в Перник. Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в които са били включени всички служители на управлението. Екипите са били придружени и от възпитателките от забавачката, за да може децата да бъдат разпознати по-лесно. Претърсен е целият квартал Изток и прилежащите райони в посока София. Проведени са множество разговори с пастири, работници на строежи, шофьори и други хора. Същите са помолени, ако забележат децата, да позвънят на телефон 166.
В същото време малчуганите са обявени за национално и местно издирване. Своевременно са установени контакти с родителите на бегълците, бабите и други техни близки. От проведените разговори униформените са опитали да получат пълна информация за навиците на двамата непослушковци и за любимите им занимания.
Двамата малчугани са намерени чак към 18.30 часа. Те били забелязани да вървят край бензиностанция "Ладовица" в посока към жилищния комплекс. Пред служителите на реда споделили, че са се разходили до Драгичево и сега се връщат обратно. Към 19 часа децата са били предадени на родителите им.
В рамките на две седмици това е вторият случай на издирване на изчезнали от детска градина малчугани. На 8 май подобен инцидент бе регистриран и в Седмичната градина N 8. Там 6-годишно момче избяга от забавачката и се прибра у дома си в квартал Васил Левски.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система