Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.07.2006 г.
Десет месеца условно за перничанин "изпрал" близо 5 милиона
Всяка трета оценка по литература - двойка
Общината купи дихателен апарат за Реанимация
Десет месеца условно за перничанин "изпрал" близо 5 милиона
Любомира ПЕЛОВА
   Тридесет и шестгодишният перничанин Бойко Боянов вчера бе осъден на 10 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок за т.н. пране на пари. За около шест месеца - от 12 април до 19 октомври 2002 година, като управител на фирма "МСМ 2001", той е извършил 113 превода в чужди банки в размер на 4 979 483 лева, използвайки фактури с невярно съдържание. Престъплението е по чл.250 ал.1 от Наказателния кодекс, визиращ превеждане по банков път на суми в чужбина чрез документи с невярно съдържание.
Платежните нареждания на фирмата, управлявана от Бойко Боянов, са били без банково покритие. "МСМ 2001" е регистрирана през 2001 година в Пернишкия окръжен съд от молдовския гражданин Ивац Скорице с предмет на дейност търговия с пилешко, пуешко и свинско месо и храна за животни. Предмет на далаверата е била основно храната за животни - суха и млечна суроватка, която вместо за храна на добитък, е използвана в хранително-вкусовата промишленост при производството на сирена и кашкавали. Вносът е деклариран пред митническото бюро в Кремиковци. В документите са вписвани по-ниски стойности на доставките, пристигали главно от Молдова, за да бъдат избегнати митнически сборове. В същото време Боянов е вписвал неверни данни в проформа фактурите, с които е превеждал парите от бизнеса в чужбина. Така са "изпрани" близо пет милиона лв.
За подобно престъпление Наказателният кодекс предвижда от 1 до 10 години затвор и глоба до двойния размер на направените в чужбина крупни преводи.
Бойко Боянов призна напълно вината си и предостави всички документи, свързани с досъдебното и съдебното разследване. Той се възползва от възможностите, които дават последните промени в НПК и сключи споразумение с Окръжна прокуратура, на базата на което отпадна финансовото наказание, а присъдата е направо символична заради искреното му разкаяние, признание на вината и съдействието, оказано от него на съдебните органи, поясни зам.окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система