Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.07.2006 г.
Успешно приключиха курсовете по английски в областта
Ракът на гърдата с най-голям процент
Освен частни хотели, в България ще има и частни ... затвори
Успешно приключиха курсовете по английски в областта
Юлия КУЛИНСКА
   Вчера приключи обучението по английски език за служителите от администрациите на 6-те общини, от областната администрация и от държавните ведомства на Пернишки регион. Пилотният проект стартира в нашата област през пролетта и в него бяха включени 105 души. Обучението се организира от Министреството на държавната администрация и административната реформа със съдействието на Института по публична администрация и на обучаемата фирма Училища "Европа". Курсововете се проведоха в два етапа - за напреднали и за начинаещи.
79 човека вчера получиха сертификати за степен на усвоеност на езика на Шекспир. Документите им бяха връчени от областният управител Иван Димитров и от експерта в Института по публична администрация Димитър Пенков. На тържеството присъства и директорът на Училища "Европа" в Перник Маргарита Христова.
Не трябва да спирате на това ниво своето обучение по английски език, каза в приветствието си към курсистите губернаторът Иван Димитров. Искам да мотивирам у вас желание, а организацията по по-нататъшното ви обучение е наша грижа, да получите възможността за завършен цикъл на обучението си. Това са изискванията на реалностите, в които живеем, а те са свързани с предстоящото ни приемане в голямото европейско семейство, допълни областният управител.
Като изключително успешно оцени провеждането на курсовете по английски език в Пернишка област Димитър Пенков. Радвам се, че пилотният проект, който се реализира тук показа реалната нужда от организирането на подобно обучение във всички райони на страната. Добре е, че получихме подкрепата и на общинските, и на областната администрация, и на Училища "Европа" и да докажем, че начинанието ни е необходимо за бъдещата работа на служителите. Езиковото обучение е продължително и то се усъвършенства постоянно, за което е необходимо настойчивост и упоритост. То изисква лична мотивация и мобилизация, за да има положителни резултати. Това обучение е част от големия Европейски проект на България и част от усилията ни служителите от нашата администрация да се адаптират максимално добре към бъдещото ни членство в Евросъюза. Европа от държава на нациите ще се превърне в континент на регионите и затова знанията по различните езици е много важно, защото общуването ще бъде без бариери. Умението да се комуникира на различни нива е изключително важно за бъдещето на нашата страна, допълни експертът от Института по публична администрация.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система