Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.07.2006 г.
Тръгва ново дело за убийството на 17-годишния Кристин Емилов
Радомирска община обявява на търг "Радиус Р"
Скачат цените на някои учебници и помагала
Тръгва ново дело за убийството на 17-годишния Кристин Емилов
Любомира ПЕЛОВА
   Ново дело за жестокото убийство на 17-годишния перничанин Кристин Емилов образува Софийският апелативен съд, съобщи адвокатката на почерненото семейство Ели Христова. Точна дата засега не е фиксирана, но процесът най-вероятно ще тръгне в края на септември, след лятната ваканция на магистратите. Делото е образувано по искане на адвокатите, ангажирани със защитата на убиеца Кристиян Петров, съученик на зверски закланото момче, който навърши пълнолетие зад решетките. Според тях вината на възпитаника на елитната пернишка професионално-техническа гмназия "Юрий Гагарин" не е доказана по безспорен и категоричен начин. В продължение на месеци по време на съдебните заседания Кристиян мълча, а единствените си показания той е дал в първия ден на следствието, в отсътвието на адвокат. Тогава 17-годишният ученик е разпитван като свидетел. Адвокатите на осъдения на 11 години затвор при първоначален строг на изтърпяване Кристиян, още в края на процеса, приключил на 2 февруари т.г., заявиха, че ще обжалват присъдата, по силата на която освен лишаване от свобода, Кристиян ще трябва да плати и 200 000 лв кръвнина на съсипаното семейство.`
Трагедията, която потресе целия Югозапад, се разигра на 10 октомври 2004 година. Кристин бе зверски заклан в апартамент, намиращ се в бл.61 в пернишкия квартал Изток. Според експертите, момчето - добър ученик, отличен спортист и чудесен приятел, е убито с удар от брадва, нанесен в тила, който е строшил черепа му. После тялото му е прецизно разчленено, а части от него бяха намерени заровени в горичка край стадион "Металург". При обиск в жилището, в което е било извършено клането, във фризер бяха открити вътрешни органи на Кристин. Признатият за извършител на зверското престъпление Кристиян сам заведе оперативно-следствената група до мястото, където бяха заровени останките от трупа.
След произнасянето на присъдата на 2 февруари т.г., перничани смятаха, че Темида е въздала заслужено наказание на вече пълнолетния убиец. Не бяха малко обаче младежите и възрастните данъкоплатци, които смятаха, че трябва да бъде отменен чл.63 от Наказателния кодекс, по силата на който малолетни и непълнолетни убийци не могат да бъдат изпращани в затворите за повече от 12 години. Подписки, под които поставиха имената си хиляди перничани, бяха изпратени в Народното събрание, но и след промяната на нормативната уредба, чл.63 остана в сила.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система