Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.09.2006 г.
Кладничанин отива зад решетките, тласнал жена си към самоубийство
Удрят през ръцете унищожителите на защитени растения и животни
Планираните ремонти в училищата ще свършат в срок
Кладничанин отива зад решетките, тласнал жена си към самоубийство
Любомира ПЕЛОВА
   47-годишният жител на с.Кладница Любомир Асенов отива в затвора за две години и половина. Вината му е, че с поведението си е тласнал съпругата си към самоубийство, поясни зам.-окръжният прокурор Пламен Найденов. Силвия Борисова увиснала на въжето в дома на своя прителка през декември 1999 година.
Жената просто не изтърпяла мъките на ада, в който превърнал живота й Любомир. Той системно посягал към чашката, а злоупотребел ли с алкохола ставал зъл и жесток и не само обиждал, но и биел съпругата си пред децата, пред близки и познати, на обществени места.
Първият опит за самоубийство Силвия направила през 1995 година, когато се натъпкала с различни упойващи хапчета. След намесата на медиците, които спасили живота й, изтормозената жена напуснала семейното огнище и заедно с двете си деца се подслонила в жилището на родителите си в Перник. Любомир върнал насила децата си в Кладница, принуждавайки и съпругата си да се прибере. Силвия се надявала, че може би мъжът й, поне заради децата, ще коригира поведението си, но желаната промяна така и не настъпила. Издържала до фаталния декемврийски ден, когато четири години по-късно успяла сама да сложи край на мъките си.
На 25 ноември 2002 година Районниян съд в Перник обявява Любомир за невиновен, но прокуратурата внася протест и тръгва нов процес, този път на окръжно ниво.
Едва при съдебното разследване на въззивната инстанция, по настояване на прокурор Найденов е направена психиатрична експертиза на Любомир. Представено е и откритото месеци след самоубийството предсмъртно писмо на Силвия, в което тя излага причините за взетото фатално решениие. Въз основа на тях Пернишкият Окръжен съд признава 47-годишният Любомир Асенов за виновен и на основание чл.127 ал.3 от Наказателния кодекс го наказва с лишаване от свобода за 2 години и половина заради жестокото му, уронващо човешкото достойнство на съпругата му отношение, придружено със системен психически и физически тормоз. Присъдата, визираща непряк умисъл за довеждане до самоубийство, е ефективна. Асенов я обжалва, но Върховният съд потвърждава решението на перенишкия Окръжен съд.
Досега във Върховния апелативен съд са гледани четири дела от подобен род, но пернишкият случай е първият, приключил с потвърдена присъда. По останалите процеси ВАС е обявил обвиняемите за невиновни, поясни прокурор Найденов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система