Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.10.2006 г.
Вандали "обстрелваха" с камъни стъклата на пътуващ автобус
Осъдиха условно дупничанин, убил пиян пешеходец на пътя
Вандали "обстрелваха" с камъни стъклата на пътуващ автобус
Любомира ПЕЛОВА
   В тъмните часове на денонощието завчера бе нападнат автобус на пернишката фирма "Спрингтранс", пътуващ по линията с номер 12 - Перник - с.Люлин.
Колата е изпълнявала регулярен курс според разписанието, действащо на базата на подписания от кмета на Община Перник договор. Курсът е последен за този автобус.
В 19,30 часа тръгнах към Перник от крайната спирка в Люлин. Стотина метра след нея видях в тъмното залитащ човек на пътя, намалих и спрях, защото реших, че е пиян и може да стане беля, разказва шофьорът Коста Атанасов. В този момент забелязах приведеният пешеходец да се изправя и да замахва. Секунда по-късно се чу пукот. Едно от страничните стъкла се срина пред очите ми. Слязох от автобуса, но нападелят изчезна в мрака в съседните улички, между къщите. Доколкото можах да определя в тъмното, беше млад човек. В Перник извикахме полция, която да направи оглед на колата.
Водачът, който има зад себе си десетилетия професионален опит и е видял какво ли не по пътищата, вчера все още не можеше да се отърве от уплахата.
Едва след като стресът от вандалския акт поотминал, той си дал сметка за станалото. Автобусът е нов, прозорците са стъклопакет и двата летящи камъка са счупили само външното стъкло, разположено непосредствено до седалките за пътници. Ако колата е била по-стара, а прозорецът - с едининично стъкло, ако курсът не е бил последният за него в посока от Люлин към Перник, последствията е можело да са трагични, сподели вчера сутринта пред "Съперник" Атанасов. Добре, че ме нападнаха на връщане, защото колата към селото беше пълна, допълни шофьорът на пострадалото возило. Той не скри, че се страхува от нови, по-сериозни нападения. Подобни притеснения имат и колегите му както от "Спрингтранс" , така и от други фирми.
Автобусът е купен на лизинг и струва над 60 000 лв, уточниха от фирмата. Той е единият от двете нови возила, с които превозвачът обслужва линия 12. За улеснение на стотиците пътуващи от Дивотино и Люлин "Спрингтранс" пусна и абонаментни карти със сериозни намаления за учащи се и социално слаби пенсионери. Правим всичко възможно да осигурим качествена услуга на перничани, резултатът обаче е този, който виждате - вандалски нападения... Сега се разминахме само със счупено стъкло, но утре? Кой ще ни гарантира, че няма да се случи и нещо по-сериозно, че няма да пострадат невинни хора, питат от "Спрингтранс".
Гаранции няма. Явно така ще влезем в Европа - с летящи камъни, с вандалски изцепки, от които наистина могат да пострадат и невинни хора. Ще издири ли полицията "авторът" на безобразния акт? Едва ли, след като в бюлетина на Областната дирекция на полицията вчера инцидентът дори не съществуваше. Хаосът в транспортното обслужване явно ще продължи, докато не се произнесе петчленният състав на ВАС и не минат делата в пернишкия съд, след като и общинския съвет за тристранно сътрудничество не можа да намери адекватен изход от създалата се кризисна ситуация.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система