Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.11.2006 г.
Италианци ще газифицират Перник
Бракониери въртят топори из горите в Радомирско
Италианци ще газифицират Перник
Силвия Григорова
   Фирма Рилагаз започва предпроектни проучвания за газификация в Перник. Томазо Бенетоло - член на борда на директорите на фирмата вчера бе в Перник за среща с представители на общинската фирма Перник газ. Фирма Рилагаз ще газифицира район Запад в страната, след спечелен конкурс за лицензия от собствениците й - италианските фирми Донди /1960г./ и Ачегаз /1900г./. Фирмата започва работа в Перник с предпроектни проучвания в кварталите с еднофамилни жилищни сгради. Вече е наела 4-ма анкетьори, които ще извършат проучванията до края на тази година, които целят актуализирана информация за броя на желаещите да газифицират жилищата си. Предимство ще имат кварталите , в които има най-много желаещи. Анкетьори започват от следващата седмица работа в четири направления :
- Драгановец, Варош
- Байкушева махала, Клепало
- Могиличе, Ралица, Хр.Ботев
- Изток, Мошино и Църква.
Първото газифицирано жилище в Перник може да е факт в началото на отоплителен сезон 2007/2008. Фирма Рилагаз планува да изгради през следващата година 20 до 30 километра газопроводна мрежа в Перник, да привлече колкото се може повече клиенти, като ще обръща внимание на фирмите без да подценява битовите потребители на синьо гориво. Поставя си за задача изградената инфраструктура да има най-малко 30 години живот. В целия регион запад инвестицията по газификацията проектно е на стойност 55 млн евро.
Томазо Бенетоло предостави информация за цените на газта и таксата за включване в газопровода. Според тази информация за 1000 куб. метра газ битовите потребители ще плащат 160 лева, административните - 78 лева, а фирмите - 107 лева. Тези цени са по-точни от тарифите за включване, които г-н Бенетоло определи като прогнозни: 205 лева за битови, 1488 лева - за административни и 3145 лева за индустриални потребители.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система