Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.11.2006 г.
Три деца изгоряха живи при пожар в ромска колиба
Сеирджийка запали кухнята си
Три деца изгоряха живи при пожар в ромска колиба
Илияна ИВАНОВА
   Три деца изгоряха живи в ромска колиба в пернишкия квартал "Железни заводи" преди обяд вчера. Телцата на две момиченца и едно момченце бяха открити под леглото, напълно изпепелени. По-ужасна картина не съм виждал, каза един от пожарникарите, извикани да гасят огъня.
Никой не може да каже със сигурност какво точно се е случило в бедния дом вчера. Къщата на почерненото семейство Шаркови се намира малко по-настрани от останалите жилища в квартала. Явно затова никой от местните не е забелязал, че от покрива излиза гъст пушек. В съседната къща живее прабабата на загиналите. Тя била у дома си, но спяла и също не разбрала за инцидента.
Малко след 9.30 часа огънят бил забелязан от шофьор на лек автомобил, минаващ по външноградската магистрала. Човекът позвънил в противопожарната служба. На мястото веднага пристигнали три противопожарни автомобила и 10 огнеборци. Първата работа на присъстващите била да разбият залостената врата. Никой вчера не можа да каже дали децата са били заключени сами вкъщи. Някои от свидетелите се кълнеха, че вратата е била заключена, според други е била само залостена, а майката каза, че ключът е бил у нея и вратата не е била заключвана.
Трите деца - 7-годишните Снежка и Петко и 4-годишната Зоя, били намерени на пода, под леглото, намиращо се близо до печката. Телата им били овъглени. Най-вероятно са се сврели там, защото покривът е започнал да пада, коментират специалисти. В пепел била и цялата покъщнина. По-късно тя бе струпана на купчина отвън.
Общо 9 души живеели в малката къщичка, в която годна за обитаване била само една от стаите. Там нощували пет деца и четирима възрастни. Освен Шаркови в нея били приютени и братът на Методи и неговата съпруга. Снежана и Методи са родители на Петко и Зоя. Двамата имат още три живи деца. 11-годишната Деси, която учи в 9-тото училище, се грижела за по-малките. Във фаталната сутрин каката извела по-малката си сестра и я завела на училище. Именно това спасило Деси и второкласничката Жана. Една от рожбите на Снежана и Методи е в Дом "Майка и дете", там се намира и синът на Милка - майката на загиналата Снежка.
Знае се, че майката и бащата не са били у дома си през нощта, а са играли на ротативки в местен игрален дом. На сутринта също не се прибрали. Засега е ясно още, че мъж е влязъл в дома да запали печката на малчуганите, но не е ясно кой е бил той. След това децата са останали сами. Не се знае и причината за появата на огъня. Ще се работи по всички версии - включително и за умишлен палеж. Една от вероятностите е, че печката, тип кюмбе, е запалила дома, според друга, че децата са си играли с огъня. Според съседи малчуганите не остават сами за първи път. Твърди се, че семейството раждало, за да ползва детските надбавки и не полага достатъчно грижи за малките.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система