Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 12.12.2006 г.
Болнични листове мотаят дело за необезпечени кредити трета година
Македонка пострада тежко при катастрофа край Байкал
Болнични листове мотаят дело за необезпечени кредити трета година
Любомира ПЕЛОВА
   Делото за необезпечени кредити, отпуснати още през 2001 година в банковия клон на ДСК в кметство Изток наистина може да кандидатства за книгата с рекордите на Гинес. Заради отсъствието на адвокати, които да поемата защитата ту на един, ту на друг от четиримата подсъдими и най-вече заради безкрайни болнични листове, представяни периодично пред съдебния състав, процесът се мотае из залите на пернишкия Окръжен съд вече три години. Обвинителният акт срещу Мариана Фердинандова, Кирил Фердинандов, Вера Свиленова, Нели Илиева и Василка Стоева бе внесен от Окръжна прокуратура още в началото на 2003 година. За да получат потребителски кредит, Фердинандови депозирали договор за потребителски заем, декларация и удостоверение за доход с невярно съдържание. Измамата излязла наяве около разследването срещу бившата директорка на Банка ДСК - клон Перник Детелина Крумова, която в съучастие с още две нейни подчинени е отпускала необезпечени кредити за над 1 милион лева. При анализа на документите излязъл на светло и случаят в в поделението в кв.Изток. Чрез документи с неистинско съдържание за доходите на кредитоискателите, и поръчителите, там са изтеглени 4 кредита от по 6 000 лв, съобщиха от Окръжна прокуратура още в началото на процеса. Заради различни експертизи и най-вече - заради болнични листове, представяни от подсъдимите, делото се мотае вече три години из съдебните зали. Междувременно Василка Стоева напусна България, на насроченото за вчера съдебно заседание се яви упълномощен от нея адвокат. Според запознати, в момента тя е в Гърция.
И вчера председателят на съдебния състав Виктор Георгиев не даде ход на поредното насрочено съдебно заседание заради заболяването на подсъдимата Нели Илиева, която след претърпяна операция е получила усложнения. Депозираният медицинския документ е с дата 7 декември 2006 година.
Няма да позволя повече размотаване на процеса заради болнични листове, предупреди извън протокола подсъдимите и адвокатите им съдия Георгиев. Ако трябва, ще поискам и проверка от ТЕЛК и докаже ли се, че болничните листове са с невярно съдържание, ще последват санкции, бе категоричен той.
На 1 февруари 2007 година съдебното дирене започва от начало и заради подадена молба за освобождаване от една съдебните заседателки, която междувременно наистина е заболяла сериозно и здравето й не позволява да изпълнява задълженията си.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система