Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.12.2006 г.
Перничанин за малко не даде 6 000 лева на мошеници
Дадоха 45 хиляди на "Комуналстрой", обещаха още 20 хилядарки за заплати
Перничанин за малко не даде 6 000 лева на мошеници
Илияна ИВАНОВА
   Пернишко семейство се отърва на косъм да стане поредната жертва на нагли измамници завчера, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията. Малко оставало хората да "дарят" на мошениците 6 000 лева, в последния момент обаче проявили съобразителност и позвънили на човека, от чието име измамниците се обаждали по телефона. Междувременно обаче нашенците заредили 4 Vivatel-ски ваучери на мобилния телефон на измамника, като диктували номерата.
Изработването станало по позната вече схема. Мъж звъни на произволно избран домашен номер. Започва да говори свойски като тактично подвежда наивника отсреща да го идентифицира със свой познат или роднина. След това вече нещата за мошеника стават лесни - пътувал за Плевен по сделка. Вече платил 1 500 лева капаро, но трябвало до довечера да внесе още 6 000 лева за "регенатори" /по 300 лева единия/, в противен случай капарото пропадало. За нещастие обаче колата му се повредила в Пловдив. И сега бил в безизходица. Изчерпал дори лимита на ваучера си. Затова помолил да му заредят поне 40 лева, като му продиктуват номерата на ваучерите по телефона. Обяснил, че има и нов номер.
Притеснени, нашенците веднага решили да помогнат. Заредили мобилния апарат и започнали да търсят назаем пари, за да услужат на роднината си. Все пак обаче решили да позвънят и на домашния му номер, за да видят как стоят нещата и се оказало, че човекът си е у дома и изобщо не подозира в какво е въвлечен. В никакъв случай не бива хората да се предоверяват, предупреждават от полицията. Само едно телефонно обаждане може да уточни дали става въпрос за измама, или наистина Ваш близък е изпаднал в нужда.
Обикновено измамниците искат парични суми в порядъка на 100 до 6 000 лева. Разиграват театър, като съчиняват драми от рода: трябват пари за лечение след катастрофа; за закупуване на скъпи резервни части за автомобили; покупка на изгодни възли и детайли, нарочени за препродаване с голяма печалба и други. Обикновено се оказва, че парите трябва да бъдат доставени в друг град. Най-често мошениците посочват Плевен или Велико Търново.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система