Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.02.2007 г.
Кукерска маска за прогонване на злото дариха на майката на Кристияна
Рецидивист с над 11 присъди пак в затвора
Кукерска маска за прогонване на злото дариха на майката на Кристияна
Илияна ИВАНОВА
   Стотици перничани участваха вчера в шествието и автопохода, организиран в подкрепа на несправедливо осъдените в Либия медицински сестри. Те изразиха своята съпричастност към съдбата на невинните българки, държани зад решетките в джамахирията вече осма година, със запалена свещичка пред черквата "Свети Иван Рилски", където бе отслужен молебен. За похода в Перник дойде и леля Зорка - майка на Кристияна Вълчева.
Благодаря на целия свят, защото целият свят чу и разбра изложените от учениците доказателства за невинността на българките. Само Либия си прави оглушки, каза пред присъстващите Зорка Аначкова. Деца от 9-то Основно училище в Перник подариха на изстрадалата жена кукерска маска, която да прогони злото. Скъпи медицински сестри, приемете нашия дар в израз на безрезервна подкрепа и искрена съпричастност към тежката ви участ. Тази маска, изработена от чистите детски ръце, въплъщава в себе си силата на доброто и неугасващата надежда за справедливост. Нека нейната магическа сила ви подкрепя и закриля, призоваха възпитаниците на школото.
Молитвата "Отче наш" прочете пред множеството кметът на Перник Антоанета Георгиева. Дано това, което ще кажа, да достигне до мислите им, да стопли душите им. Аз, обикновената българка, искам да ви дам цялата си надежда, цялата си любов и сила, да премина през морето и планината и да ви прегърна, каза още градоначалникът. Тя благодари на всички българи за оказаната подкрепа и за твърдата вяра в невинността на осъдените. Георгиева изрази на глас надеждата на всички, че сестрите ще се завърнат на родна земя и всички ще им кажем: "Добре дошли".
13-годишно дете от Основното училище "Свети Иван Рилски" прочете свое обръщение към всички перничани. За 8 години аз се научих да чета и пиша, овладях смятането, докоснах се до историята на моя народ и света, мислено обходих всички континенти в часовете по география, говоря и пиша свободно английски език. А за Нася, Валя, Снежана, Валентина и Кристияна времето е спряло. Децата им пораснаха без майчина ласка, родителите им остаряха без време, животът им се обърка, пише още в посланието.
На протестния митинг бе прочетено и отворено писмо, изготвено от колегията по журналистика на вестник "Тийн репортер" при ОУ "Св. Иван Рилски". Ние, българите, знаем, че ВИЕ сте невинни, защото българските специалисти са се прославили в целия свят с професионализма си и с достойнството си на личности. Убедени сме, че Вашият морал е висок и ВИЕ не бихте посегнали по този вандалски начин на либийския народ, казват още в писмото.
На митинга присъстваха още председателят на ОбС Добри Митрев, неговият заместник Милан Миланов, лекари, медицински сестри, ученици. Всички скандираха: "Свобода!", "Не сте сами!", "Ние сме с вас!" и други.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система