Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.02.2007 г.
Социалният министър Масларова се срещна с перничани вчера
Медиците ни в Либия са невинни искаме незабавното им освобождаване!
Социалният министър Масларова се срещна с перничани вчера
Симеон БОГДАНОВ
   Вчера министър Масларова се срещна в зала "Панорама" с перничани. Тя отчете направените досега промени в социалната политика от нейното правителство и също така сподели инициативите, които нейната партия е предприела за в бъдеще.
Откриването на срещата направи народният представител от коалиция за България Ненко Темелков. Сред гостите бяха и зам.министър на финансите Кирил Ананиев, зам. министър Емил Райнов и др.
Емилия Масларова говори относно 10 %- вото увеличение на пенсиите от юли т.г, като тя каза, че то е по-добро, защото ще се започне след това от по-висока база.
Също така беше засегнат проблема за фалшивите решения от ТЕЛК, като тя сподели че това нарушение трябва да бъде криминализирано. Масларова сподели, че безработицата за миналата година е паднала на 9, 6 % в сравнение за 2005 г. - тя е била 11, 8 %. Като предстояща задача, тя каза че е си е поставила още по-нисък процент на безработицата за тази година.
Относно протестите и исканията на пенсионерите Масларова заяви, че те прехвърлят границите на невъзможното. По нейни думи многото различни пенсионерски организации не знаели какво точно искат и не можели да се съгласуват помежду си. Тя отбеляза, че за миналата година минималната пенсия е скочила от 60 лева на 85 лева. Министър Масларова каза, че се работи за това от 1 юли средната работна заплата да се вдигне средно с 20 % . За първи път нейното министерство каза стоп на професията "социално слаб", като в момента не повече от 18 месеца могат да се ползват социални помощи, добави още тя.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система