Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.03.2007 г.
Триизмерен ехограф засича аномалии до третия месец от бременността
Оптимизирането на училищната мрежа в Община Перник е неизбежно
Триизмерен ехограф засича аномалии до третия месец от бременността
Илияна ИВАНОВА
   Триизмерен ехограф с доплер ще бъде дарен за нуждите на "Неонатологично отделение" и "Акушеро-гинекологичното отделение" на Многопрофилната болница за активно лечение "Рахила Ангелова" в Перник. Апаратурата е част от цялостното дарение, което ще бъде направено на лечебницата с парите, набрани от проведената под патронажа на президента Георги Първанов благотворителна кампания "Българската Коледа", съобщи началникът на Неонатологичното отделение д-р Мария Маринова.
В пратката ще бъде включен и обещаният вече интензивен кувьоз за недоносени деца, монитор за следене на жизнените функции на новороденото и Ципап.
Триизмерният ехограф е апарат от ново поколение, който позволява да бъдат засечени аномалии при плода още до третия месец на бременността. Освен това той ще следи за здравния статус на бременната жена, като ще отчита важни показатели, които ще снижат чувствително проблеми при родилките. След раждането на бебето с помощта на апарата ще може да се прави трансфонтанелна ехография, с помощта на която ще се установи дали има отклонения в мозъка на новороденото. Новата техника ще има още и социално и икономическо значение, тъй като при проблеми медиците ще взимат мерки навреме. Ципапът пък е респиратор за обдишване на бебетата, без да се налага на мъничетата да се прави интубиране.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система