Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.03.2007 г.
Перник приюти баскетболната слава на България на финален турнир
Ще събираме разделно боклука в жълти и зелени контейнери от април
Перник приюти баскетболната слава на България на финален турнир
Юлия КУЛИНСКА
   Пернишката мечта, зала "Миньор", в която сме плакали и от радост, и от мъка заради нашите отбори, да бъде домакин на финалния турнир по баскетбол, каза на пресконференция вчера кметът на Община Перник инж. Антоанета Георгиева. Заедно с нея в изявата за медиите участваха изпълнителниат директор на Федерацията по баскетбол Иван Ценов, зам. кметът Зоя Асенова и експертът за младежта и спорта в общинската администрация Красимир Янков.
Състезанието за купата на България "Леденика" стартира днес, ще продължи до 23 март и в него ще вземат участие 4 женски и 4 мъжки отбора, каза пернишкият градоначалник. Радостно е, че след толкова години легендарната зала ще се напълни отново след много години и си струваше усилието, което положихме да я ремонтираме. Сега тя отговаря на изискванията, поставени от Федерацията, за да могат да се провеждат национални турнири и това като инвестиция е едно от най-ценните, които Общината е успяла да направи. В зала "Миньор" тези дни ще има живот, който ще достави удоволствие на перничани и който е отправен в бъдещето. Благодаря на Българската федерация по баскетбол, че избра Перник, за провеждане на финалния турнир и неговите четири дни да се превърнат в спортен празник за града ни. Надявам се, че нашето домакинство ще породи много приятелства и ще бъде изключително полезно, каза още инж. Георгиева.
Благодаря на ръководството на Перник за доста сериозните усилия, които положи за провеждането на турнира, защото парите вложени за спорта са вложения в бъдещето, каза Иван Ценов. Финалните турнири за купата на България "Леденика" винаги са се състояли в градове, които имат традиции в баскетбола. Перник има страхотни традиции, които в последните години, за съжалине, малко останаха настрани. Но аз съм отпимист, че в зала "Миньор" ще се играе и вашите отбори ще имат отново големи успехи. Финалният турнир, който стартира днес, е най-интересното баскетболно състезание, което в четири дни синтезирано събира най-добрите отбори в женската и в мъжката част. При него всичко става и се решава в един мач, за разлика от държавното първенство, при което се играят плейофи. Тази година конкуренцията е много голяма. Спонсорът на турнира, фирма "Леденика", се е погрижил на всяко полувреме на мачвете да се теглят томболи с номерата на билетите и зрителите трябва да си пазят отрязъка от билета, за да имат своя шанс за награда. Всеки билет ще се придружава от талон, които имат стойност само с билета и на тях фактически има два номера, с единият от които ще се тегли томболата. Предвидени са индивидуални награди за най-добър реализатор, за най-много подавания и други. За първи път на турнира са определени награди за най-добре представили се млади състезатели, която е парична и е в размер на 500 лева. За нея ще бъдат номиниране момиче и момче до 21 години, участници в турнира. Те ще се определят чрез гласуване. Във финалния турнир ще вземат участие "Лукойл Академик", ЦСКА,, "Левски" и "Спартак-Плевен" при мъжете и "Лукойл Академик", ЦСКА, "Стара Загора" и "Дунав-Еконт" при жените, обясни изпълнителният директор на Федерацията по баскетбол Иван Ценов.
Всички почитатели на баскетбола ще могат да си закупят билети, чиято цена е от 1 до 4 лева. Стойността е различна през различните дни на състезанието. Очаква се да пристигнат доста сериозни агитки на съответните отбори и публиката ще бъде разделена на две. "Щоумените" ще бъдат разположени на места, отделени от тези, на които седят хората, които искат сериозно да гледат мачовете. Мачовете ще се охраняват от униформени от Областната дирекция "Полиция" и от охранителна фирма. Днес ще се играят полуфинали жени. Утре ще се надпреварват мъжете в полуфинал и ще се проведе мачът за трето място при жените. През третия ден на турнира ще се играе за трето място мъже и финал при жените. На 23 март ще се проведе финалът за спечелване на купата при мъжете, която е най-атрактивния.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система