Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.04.2007 г.
Прокуратурата подхвана незаконните кариери в Студена
Делото срещу Драгановеца приключи, присъдата ще стане ясна на 10-ти април
Прокуратурата подхвана незаконните кариери в Студена
Любомира ПЕЛОВА
   Окръжна прокуратура и Районна прокуратура в Перник подхванаха незаконните кариери в пернишкото село Студена.
Предприети са вече всички законови действия за ангажиране на наказателна отговорност на лицата, извършващи добив на инертни материали, без да имат право на това както и за преустановяване на противозаконната им дейност, съобщи говорителят на обвинението младши прокурор Михаил Алексов.
По разпореждане на Окръжна прокуратура, на 26 март 2007 година е проведена специализирана полицейска операция, в хода на която са събрани достатъчно данни за извършени престъпления от различни лица. В разпореждането на прокурорът при Окръжна прокуратура е дал указания лицата, представители на фирмите - нарушители, да бъда предупредени по Закона за МВР, че дейността, която извършват е незаконна и съставлява състав на представление, поради което са длъжни да преустановят дейността си.
На базата на събраните при проверката данни за продължаващи нарушения при добив на скална маса от землището на село Студена, Окръжна прокуратра вече е образувала две нови досъдебни производства за престъпления по чл. 196 а, чл.255 и чл.323 от Наказателния кодекс. Първото е срещу Венцислав Йорданов Йорданов. По него е изпратен и сигнал до Комисията за установяване на имущество,придобито по незаконен начин. Второто е срещу виновно лице, добиващо инертни материали в кариери на "Хидрострой" 1 и 2.
Прокурор при Окръжна прокуратура - Перник с постановление от 23 март 2007 година е образувал дознание срещу кмета на Студена Валери Спасов за престъпление по чл.282 ал1 от Наказателния кодекс за неизпълнение на служебни задължения.
Започнато е дознание за престъпление по чл.123 от НК за престъпление, извършено на 21.03.2007 година - става дума за смъртта на 45-годишния Емил Кацарски, технически ръководител на една от кариерите, който бе прегазен от багер при добив на инертни материали.
На 27 март т.г. чрез Върховна админисративна прокуратура е изпратено предложение до Министерството на околната среда и водите за налагане на административни санкции по реда на чл.93 и следващите от Закона за подземните богатства и по Закона за концесиите за извършени нарушения при добив на инертни материали от кариерите край Студена.
Срещу Венцислав Йорданов Районната прокуратура в Перник, след приключено дознание, е внесла в съда обвинителен акт за извършено престъпление по чл.323 ал.1 от Наказателния кодекс за това, че в периода 25 февруари 2004 година - 18 януари 2006 година, в условията на продължаващо престъпление , в качеството му на управител на ЕТ "Надежда - Венцислав Йорданов" - гр.Брезник, самоволно, не по установения от закона ред, е осъществил едно от оспорвано от другиго действително право. Така той е нарушил разпоредбите на чл.2, чл.90 и чл.91 от Закона за подземните богатства, дбивайки инертни материали в кариера с концесионер "Автомагистрала Хемус" АД - София, без разрешение за подобна дейност. Проверките за нарушението, извършени от представители на столичната РИОСВ, са инициирани от потърпевшия от незаконните действия на "Надежда - Венцислав Йорданов" концесионер. Както "Съперник" писа, наложени са били и глоби за близо 100 000 лв. Случаят, според прокуратурата, не е маловажен, тъй като реално са добит неправомерно 256 050 куб.м на обща стойност 1 298 745 лв от кариерата, отдадена на концесия на "Автомагистрали Хемус" АД.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система