Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 23.04.2007 г.
Наш човек влезе в ръководството на "Гергьовден"
84-годишен самотник убит в собствения му дом в Изток
Наш човек влезе в ръководството на "Гергьовден"
Любомира ПЕЛОВА
   Човек на "Съперник" влезе в националното ръководство на Движение "Гергьовден". На проведения в събота Седми внезапен национален събор на партията Иван Петров -управител на "Петро-макс" ООД - издател на първия в региона частен ежедневник, бе избран в Контролния съвет на "Гергьовден".
Нали си спомняте онази приказка - селото ни е толкова малко, че си нямахме селски идиот и се налагаше всички да се редуваме... И в моя случай е така - тъй като партията ни е толкова малка и бутикова, на ротационен принцип като при ротарианците се наложи и аз да вляза в управлението на Движението, заяви с присъщото му чувство за хумор Иван Петров. Може би защото беше внезапен, съборът, който обикновено приключва деловата си работа за 3 - 4 часа, сега продължи двойно по-дълго, сподели още Иван Петров, който е областен координатор на "Гергьовден" от 1998 година насам.
Бившият политически секретар на Движение "Гергьовден" Петър Стоянович стана новият председател на партията. В Изпълнителния съвет на Движението влизат девет души, в контролния съвет - трима.
Досегашният лидер на движението Любен Дилов-син, който реално е лицето, с което в публичното пространство се свързва "Гергьовден", ще се съсредоточи в бъдеще върху дълго лелеяната нон-профит организация към партията. "Става дума за фондация, която няма да се свързва пряко - т.е. няма да е "партийна", но цялата й дейност ще е насочена към фондонабиране, за нашите общи начинания и най-вече към пропагандиране на нашите възгледи. Още в самото й название - засега съм се спрял на "Змеят в огледалото"- ще подсказва гергьовския й характер. Тя ще организира и финансира прочутите от миналото тематични сбирки. Ще привлече голям кръг от специалисти в различни области, които да са мозъчния тръст на политическа формация "Гергьовден". Идеята ми е "Змеят в оголедалото" да поеме в голяма степен и кодошлийските и нетипични дейности на "Гергьовден", както и да съсредоточи повечко бизнес в помощ на различни наши начинания", сподели със съпартийците си лицето на Движението Любен Дилов - син. Той заяви категорично, че всички негови досегашни ангажименти към организацията, която сам е създал, остават и без да е председател на Движението.
Дилов посочи, че както винаги "Гергьовден" дава началото на промените в дясното пространство. Според него лидерите на ГЕРБ и "Атака" Бойко Борисов и Волен Сидеров са се превърнали в ярки фигури в политическото пространство по една основна причина - старите лица на десницата вече са напълно изчерпани.
Новият председател на "Гергьовден" Петър Стоянович съобщи, че гергьовденци дават подкрепата си за предстоящите избори за представители в Европейския парламент на един доказан десен политик като Петър Стоянов. Участниците в Седмия внезапен национален събор се обърнаха към днешните и утрешни избиратели: "Гласувайте за евролистата на Гергьовден през 2009 година!"
От движението са категорични, че българските евродепутати трябва да защитават националните интереси на България, а не интересите на политическата сила, от която са издигнати. Хората на Любен Дилов-син настояват да се работи усилено за надпис на български език на евробанкнотите. Според тях евродепутатите трябва да защитават и християнското наследство на Европа и това да бъде включено в общата Европейска Конституция. Избраните евродепутати от България трябва да се обявят и за обща национална политика, насочена към съхранение на български език и култура.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система