Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.04.2007 г.
Бивш боксьор пребил до смърт 84-годишния дядо Сотир от Изток
Пазят живота на младите на пътя
Бивш боксьор пребил до смърт 84-годишния дядо Сотир от Изток
Илияна ИВАНОВА
   Убиецът на 84-годишния Сотир Владимиров Михайлов е задържан и е в ареста с мярка за неотклонение задържане за 72 часа, съобщи на специална пресконференция вчера шефът на Областната дирекция на полицията комисар Димитър Шереметев. Животът на стареца е отнел по особено жесток начин 45-годишният Виктор Георгиев Иванов. С постановление от 21 април 2007 година на Окръжна прокуратура той е привлечен под отговорност като обвиняем по чл.115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство. Срещу него вероятно ще бъде повдигнато обвинение и за грабеж, тъй като по първоначални данни съществуват достатъчно доказателства, че от дома на убития са изчезнали вещи, които в момента са в процес на издирване, поясни зам.окръжният прокурор Пламен Найденов.
Убиецът е родом от брезнишкото село Банище. Той е бивш боксьор и бивш футболист, отличаващ се с изключителна агресивност. В началото на април срещу него е образувано дознание за грабеж на възрастна жена, която също е била жестоко пребита и след това обрана от Виктор. Той звъннал на вратата й и когато перничанката отворила, я нападнал с юмруци. След побоя отмъкнал от дома й телефон и други вещи.
Няколко дни след това пък деца и възрастни от блок 36 на ул."Юрий Гагарин" в пернишкия квартал Изток останали потресени от друга проява на зверско насилие на 45-годишния бивш боксьор. Със задигнат от стареца сатър, чиито живот седмици по-късно отне, той насякъл на парчета улично куче.
Същата нечовешка жестокост е проявил и по отношение на последната си жертва. След извършената аутопсия е станало ясно, че самотният старец най-вероятно е убит на 17 април, след 17,30 часа - времето на последния разговор, който дядо Сотир е водил по телефона с внучката си. Няколко дни след това съседи от вх.Е на бл.36 на ул.Юрий Гагарин", впечаталени, че не виждат възрастният човек, който излизал на слънце и на раздумка пред кооперацията, и с оставен у един от тях резервен ключ отворили жилището му. Останали втрещени от ужасяващата гледка - тялото на стареца лежало в локва кръв в хола на апартамента. Алармирали органите на реда. Създадена е веднага оперативна група, в която е бил включен почти целият ръководен състав на ОДП и зам.окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов. Още същата нощ, към 1,30 часа на 20 април убиецът бе заловен, поясни комисар Шереметев. При огледа на местопроизшествието и на входа на блока е събран достатъчно материал, доказващ по безспорен начин кой е авторът на кървавото престъпление.
Изяснено е още, че Виктор е разбил входната врата на празен апартамент на общината, намиращ се в същата сграда. Преди време заради неплатен наем кметството извело наемателите от него. Убиецът до скоро спял по входовете на кооперацията, после открил празното жилище и се самонастанил в него. Слизал отвреме навреме при самоотния старец, който от години бил вдовец да гледа телевизия. В деня, в който буквално го смазал с юмруци, се самопоканил да гледат заедно мач, разказаха вчера и съседи от блока. Те допълниха, че някога убиецът е обитавал жилище, съседно на това, в което е извършено кървавото престъпление.
За бързото разкриване на убийството ни помогна доброто познаване на целия криминален контингент на квартала и отличната екипна работа с прокуратурата, заяви комисар Шереметев.
От изключително значение се оказа и съдействието, което ни оказаха обикновените хора от района, допълни пернишкият зам.окръжен прокурор Пламен Найденов. Ако в Студена, след побоя, нанесен на председателя на Инициативния комитет "Да спасим Студена" Михаил Мишев, гражданското общество там беше реагирало по същия адекватен начин, виновникът щеше да е задържан. Съселяните на Мишев обаче не помогнаха с нищо за издирването му, сподели представителят на обвинението.
Окръжната прокуратура ще поиска и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" за убиеца от кв. Изток, поясни Найденов. Предстоят и психиатрични експертизи на Виктор Георгиев. По предварителна информация той имал психично отклонение. Проблеми с психиката имала и майка му, уточниха вчера от полицията и прокуратурата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система